čtvrtek 14. listopadu 2013

Tajemství Severuse Snapea

Toho rána byli Nebelvíři poněkud neklidní. Jejich rozjívenost dle profesora Snapea dosáhla nadprůměrných hodnot. Bohužel jako obvykle si zbytek profesorského sboru ničeho nevšiml. Ne tak Severus.

Využil svých špiónských schopností a důkladnou analýzou situace nalezl zdroj. Colina Creeweyho. Je třeba eliminovat původce, rozhodl a ihned se vydal na misi.

Při bližší rekognoskaci seznal, že nebelvírskou ženskou populaci zaujaly podezřelé obrázky.

„Pane Creewey, podělte se s námi o své úlovky!“ přikázal. Nebelvír zrozpačitěl, zrudl, ale poslechl a podal učiteli předměty doličné.

Severus nasucho polkl. Creewey vyfotil Harryho Pottera, jak se polonahý sluní v trávě na břehu Černého jezera.

XXX

„Zabavuje se!“ Napřáhl hůlku. „Accio fotky,“ zvolal. Všechny protestující Nebelvírky zpražil nevraživým pohledem, posbíral kořist a vyrazil pryč. Rychle si spočítal, že do začátku vyučování zbývá téměř čtvrt hodiny. Když si pospíší, stihne to.

Ve svých komnatách nejprve zkontroloval zabezpečovací kouzla, i když pochyboval, že by se našel někdo natolik šikovný, aby prolomil jeho ochrany.

Škoda, že je ráno, pomyslel si, budu se muset obejít bez alkoholu. Pak otevřel tajnou skrýš a z ní vytáhl kufr. Tedy spíš kufřík. Opatrně z něj vyndal obsah, fotky Jamese Pottera ze školních let, a vykouzlil novou přihrádku pro obrázky jeho syna. Večer si je vychutná.


Žádné komentáře:

Okomentovat