pátek 20. června 2014

Kdo si hraje …

  
200 slov
Beta-read Regi
Prohlášení: Drabble nevzniklo za účelem zisku. Všechna práva
na postavy, které jsem si nevymyslela sama, patří J.K. Rowlingové.

  
Už uběhl den a půl, co Krátura vyrazil pro Mundunguse, a nervozita na Grimmauldově náměstí stoupala. Hermiona přečetla Bajky tam a zpátky, Harry s Ronem posté prolezli každý kout. 
Čekání bylo náročné, nečinnost je ubíjela. Proto Hermiona na sklonku druhého dne navrhla, že si zahrají slovní fotbal. Kluci by sice přivítali něco méně statického, ale pro ni byli ochotni k mnohým ústupkům. U hry vydrželi dlouho a docela se pobavili. Ukázalo se, že ani po šesti letech prožitých v kouzelnickém světě Harry a Hermiona neznají všechna kouzelnická slova. Oni na oplátku vyvedli Rona z míry některými mudlovskými výrazy. Nakonec strávili příjemný večer.
Jenže Krátura se s Mundungusem neobjevil ani příští den. Odpoledne už zase neměli nikde stání. Hermiona, která po několikáté sjela Rona za jeho nepřetržitou manipulaci se zatemňovačem, pro zachování svého duševního zdraví přišla s další hrou, na asociace. První slovo vybral Harry -´boj´, Ron pokračoval -´válka´. Hermioně se nelíbil směr, kterým se hra vydala a pokusila se ho změnit slovem ´vítězství´. To Harrymu připomnělo ´šampaňské´, Ron hned navázal ´ledem´. Praktická Hermiona kontrovala ´šálou´, což její přátelé pobavilo.
„No co,“ bránila se, „někdo musí mít rozum, když ho nemáte vy.“ 
Dalším rozmíškám naštěstí zabránil návrat skřítka se zlodějským Mundungusem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat