neděle 24. srpna 2014

Jak si poradit s obtížným hmyzem

200 slov
Beta-read Regi
Prohlášení: Drabble nevzniklo za účelem zisku. Všechna práva
na postavy, které jsem si nevymyslela sama, patří J.K. Rowlingové.


Přestože se po válce od kouzelnické společnosti distancoval, Denního věštce odebíral dál. Obyčejně ho u ranní kávy rychle prolistoval a pak zlikvidoval, aby se nedostal do nepovolaných rukou. Nad stupiditou některých článků se přestal pozastavovat dávno, koneckonců většinu redaktorů učil v Bradavicích a o jejich inteligenci si nedělal iluze. Ale občas ho některý rozžhavil doběla. Dnes například mu hnula žlučí Rita Holoubková, která se záštiplně ptala: Kdo sponzoruje potomky bývalých Smrtijedů?
Když mu před časem sova přinesla zmenšený měšec plný galeonů s poznámkou: Od Brumbála pro druhého nejplatnějšího člena odboje, věděl co s nimi. Sám peníze nepotřeboval, jako mistr lektvarů, byť v utajení, vydělal dost. Trápil ho však osud mladinkých zmijozelských, mezi nimiž bylo nejvíce dětí, jejichž rodiče buď padli ve válce, nebo skončili v Azkabanu. A tak na jejich podporu založil fond. Pravda, nenahradil zkonfiskované majetky, ale umožnil jim aspoň studium.
Severus znechuceně odložil deník. Už dlouho se nerozzlobil tak jako dnes, a jen vědomí, že by přišel o své těžce nabyté inkognito, mu zabránilo tu hloupou ženskou ztrestat osobně.
Děti by neměly trpět za hříchy rodičů, pomyslel si, a vyrazil do své laboratoře. Nikdo nebude ubližovat mým háďatům. S Holoubkovou je třeba zatočit. Nejlépe nějakým vhodně vylepšeným insekticidem.



Žádné komentáře:

Okomentovat