úterý 1. listopadu 2011

Pohled do okna





Dokud žil Severus sám, vždy se na halloweenskou noc uvedl alkoholem do stavu nevědomí. Od té doby, co byli s Harrym svoji, si tento přepych nedovolil a statečně čelil nikdy nepřebolené ztrátě.


Ani dnes tomu nebylo jinak. Zatímco svět kolem nich se utápěl v komerčním veselí, oni dva se uzavřeli doma, kde se v soukromí věnovali halloweenským rituálům. Před dům položili misku mléka a talířek sladkostí od paní Weasleyové. Doma pak zapálili svíčku a vzpomínali nad fotkami zemřelých. Jako každý rok se Severus týral pohledem na mladičkou Lily, dokud mu v tom Harry nezabránil. Se slovy: "Severusi, už se přestaň trápit, ty jsi jí nezabil. Nakonec to nedopadlo nejhůř. Společně jsme se jejímu vrahovi pomstili," mu podal panáka whisky. Jeho manžel na něj zakaboněně pohlédl, přesto založil Liliin portrét do alba a skleničku přijal. Trocha alkoholu rozpouštěla splín, který lektvaristu zatěžoval, jeho nálada se pomalu lepšila. Praskání krbu, pohodlné křeslo a přítomnost milovaného partnera pak dobrý pocit umocnily.


Mezitím se za okny smrákalo. Podzimní mlha ovládla zahradu. V jejich tančících stínech nikdo nepostřehl hutnější obrys ženské postavy, jak za okny pozorovala své dvě nejmilovanější žijící bytosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat