sobota 22. března 2014

Jablko nepadá daleko od stromu

„Pane Pottere, pane Weasley! Můžete mi vysvětlit, proč jste zvolili tak nepřijatelný způsob dopravy do Bradavic?!“ Hřímala McGonagallová.

„Paní profesorko, nechtěli jsme působit potíže,“ začal James „ale na nástupišti bylo hrozně přelidněno …“ „No i Teddy Lupin říkal, že tam je každý rok víc a víc lidí …“ vskočil mu do řeči bratranec Louis. „A než jsme se probojovali k vlaku, už se rozjížděl, takže jsme se do něj nedostali.“ Pokračoval James. „Hledali jsme rodiče, ale už byli pryč. To mudlovské auto jsme si museli vypůjčit, jinak bychom do školy nedojeli včas!“ Dodal Louis.

Minerva si povzdechla. Merline, zač mě trestáš, už je to tu zas! Ne že by klukům nevěřila, že bradavické nástupiště bylo přeplněné. Dvanáct let po válce populační exploze kouzelnického světa dorazila i do Bradavic. Školní expres každý rok nabobtnával o další vagóny, i samotné Bradavice se přizpůsobovaly zvětšením ložnic a učeben. Ale ti dva hříšníci až příliš připomínali své otce a dědy.

Přísně na ně pohlédla. „Pánové, myslím, že pan Filch uvítá, když si v září odpočine od drhnutí toalet a vy si příště rozmyslíte podobné eskapády. Finanční stránku krádeže s vámi vyřeší vaši rodiče. Pane Pottere, váš otec jako hlavní bystrozor určitě vymyslí adekvátní trest.“

Žádné komentáře:

Okomentovat