čtvrtek 21. července 2011

impuissance

Motto: "Na počátku bylo slovo"

Vypadalo to zajímavě, když se náš Absolutní vrhl do svých hrátek s energií. Obvzláště první pokusy se světlem a tmou. A mnozí z nás užasle pozorovali, když se mu podařilo energii zhmotnit. Ale pak to nabralo znepokojující směr. Ty jeho nebezpečné pokusy s oživením hmoty. Proč jen musel stvořit život. Ještě kdyby se zastavil u zvířat k ničemu by nemuselo dojít, ale on ne. Chtěl svou hračku svého Adama. Proč? To mu nestačily naše legie napjatě čekající na každý záchvěv jeho přání. A ta se náš první - Jitřenka pokusil ho zastavit a mnozí z nás znepokojeni postupem událostí se k němu přidali. Porážka byly trpká, ale naše zavržení bylo příšerné. Svorně jsme přísahali, že mu to vrátíme. Na něho jsme nemohli, ale na jeho mazlíčky ano a dařilo se nám to lépe než jsme čekali. už Adamovi děti jsme poštvali proti sobě ......
A pak nás Absolutní převezl. Vtělil se do jednoho z nich. Z malého bezvýznamného červíčka udělala svého Syna. Samozřejmě jsme své úsilí znásobili a milého synátora zlikvidovali. jenže to mělo naprosto překvapivý účinek. Najednou se začali objevovat lidé, kteří sevymanili z našich pastí. nešlo s nimi hnout po dobrém ani po zlém, a že jsme se snažili. tehdy do myslí některých z nás pronikla první nejistotoa. Copak je možné, aby maso zvítězilo nad duchem, aby na těch jeho pokusech něco bylo, co my jsme nepostřehli? Některé z nás to nalomilo natolik, že se vydali za absolutním. Ubožáci tolik dychtili po pochopení. Poskytl jim ho. Bylo kruté. uvěznil je do lidských těl. za jejich zradu jsme se mstili dvojnásobně a hodně jich stáhli zpátky. nechtějte vědět jak se na  Lucifer vyřádil Ale hodně bylo i těch, které jsme nedokázali udolat.
A teď tady stojím vedle svého někdejšího přítele. Dnes přišel o práci. jeho žena  umírá a on nemá peníze na léky. Řeklo by se snadná práce, ale já tu jen stojím ....Copak mohu ublížit svému příteli?????????

Žádné komentáře:

Okomentovat