pátek 16. listopadu 2012

NÁVRAT DOMŮ.

(napsáno pro Drabble soutěž Pentagramu)

Každý návrat ze služební cesty byl pro Hermionu více stresující než samotná cesta. Proto se na prahu bytu odhodlaně se nadechla a rázně vešla dovnitř.

Skutečnost předčila její obavy. Chodbou prostupoval odér propocené sportovní obuvi, hromada špinavého oblečení se válela na podlaze koupelny, z kuchyně se ozýval hluk umývaného nádobí. Ručně mytého nádobí.

Hermiona milovala svého muže a vážila si ho, pro jeho statečnost a odhodlání, s nímž se pustil do společného experimentu, kterak si čistokrevný kouzelník poradí s mudlovskými aspekty života. Ale v této chvíli netušila, zda má víc proklínat jeho nepořádnost, nebo svou tchýni. Nechápala, proč tak zdatná hospodyňka nenaučila svého syna aspoň jak se postarat sám o sebe, když ho partnerka na dva dny opustí.

Pomalu počítala do deseti. Zvuk rozbíjeného skla volal po zásahu. Musela svou drahou polovičku zachránit před ním samým. Uprostřed umaštěných hrnců a zaschlých talířů zvedl Ron zrzavou palici, a s úlevou vydechl. „Konečně! Mělas pravdu. Bez tebe jsem úplně ztracený.“ Přiznal zkroušeně.

Žádné komentáře:

Okomentovat